Anders Skaarup vinder China Open i herredouble

I går skete det, som ingen i sin vildeste fantasi havde forestillet sig ville ske: Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup vandt en af de helt store – og måske en af de sværeste turneringer overhovedet at vinde, China Open.

 For flere år siden, da Anders vandt sine første internationale turneringer i de mindre europæiske turneringer, var vi mange der forudså, at han på et tidspunkt måske kunne gå hele vejen i de større turneringer. Men det helt stor internationale gennembrud har ladet vente på sig. Selv et europamesterskab fra i år – uagtet hvor flot det end er – kan ikke måle sig med det, der skete i går. Alene det at spille sig frem til finalen med store sejre, bl.a. over de kinesiske verdensmestre, var en præstation, der gav genlyd, men at gå hele vejen mod en de kommende unge top-kinesiske doublekonstellationer er intet mindre end helt fantastisk.

 Lad os blot skrue tiden et halvt år tilbage og huske på, at Anders og Kims herredouble blev fravalgt til det danske Thomas Cup-hold i forsvaret for det overraskende verdensmesterskab, holdet vandt i 2016. Dette til trods for, at de dengang i 2016 også spillede noget af det bedste, de havde præsteret.

 I sidste uges turnering ramte de et topniveau flere kampe i træk, som ikke kun i den danske badmintonverden vil blive beundret, men som giver genlyd fra Odder til Okayama (ja, find ud af, hvor det ligger).

 Anders’ tilgang til sporten, og de resultater han har opnået, er en kæmpe inspiration for alle andre i vores klub. Fra Højbjerg kan man komme langt ud i verden, og man kan nå til toppen selv i så store og prestigefyldte turneringer som China Open.

 Et kæmpe tillykke til Kim Astrup og Anders for deres enormt flotte resultatet i Kina. Følg dem i Korea i denne uge