Der lægges vægt på udvikling af talentet ved tilknytning af trænere med en høj teoretisk og praktisk baggrund. Træningen er tilrettelagt, så den er tilpasset den enkelte spillers alder, talent, styrke og teknik, kombineret med at der søges skabt et godt klubmiljø med godt kammeratskab.

Traditionelt er Højbjerg en af landets bedste ungdomsklubber, som igennem årene har udviklet mange kendte badmintonstjerner. Bl. a har Højbjerg gennem tiderne vundet 15 Danske Mesterskaber for hold samt en række individuelle medaljer ved DM for ungdomsspillere. Mange nuværende eliterækkespillere vidner fortsat om en stor talentmasse.

Klubbens medlemmer har god mulighed for at spille turneringsbadminton på ethvert plan, idet der for hver årgang fra U9 (spillere under 9 år), U11, U13, U15 til U17 er tilmeldt holdturinering i de fleste rækker – fra begynder rækken D til E (eliterækken).

Fanølejren – en unik klublejr

Fanølejren er en unik lejr i den forstand, at den KUN er for Højbjergspillere, og den spænder helt fra U9 til U17. Det giver en fantastisk mulighed for at lære hinanden at kende på tværs af aldersgrupperne. Et kendskab, der holder langt længere end Fanølejren, og bidrager til det gode kammeratskab, der er i Højbjerg Initiativet til lejren blev taget af Philip Lassen i 1979. Han kom fra Fanø til Højbjerg midt i 70’erne, og var i mange år omdrejningspunktet for ungdomsarbejdet i Højbjerg. Lejren foregår i Nordby lige hvor færgen kommer ind fra Esbjerg. Her er der to fine haller, som er opholdsstedet for omkring 80 -100 personer i en uge. Fanølejren er først og fremmest en badmintonlejr med instruktion, træning og diverse turneringer, hvor deltagerne får mulighed for at indøve og træne alle de vigtigste slag i badminton. Deltagerne deles i 3-4 hold efter alder/styrke og der udarbejdes træningsprogrammer der matcher niveauet på de forskellige grupper. Og så er der masser af andre sjove og anderledes aktiviteter ind imellem, som sikrer variation gennem hele ugen.

Nyt fra ungdom