Opdateret den 13. juni 2022.

 

Der er stort og småt, som er godt at vide som ny i Højbjerg Badminton Klub og som ny indenfor badminton.

Når dit barn skal spille badminton i Højbjerg Badminton Klub – indmeldes barnet via Højbjerg Badminton Klubs hjemmeside: https://hojbjerg-badminton.dk/bliv-medlem/.

Formularen udfyldes og sendes ind.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at når man melder sit barn ind i Højbjerg Badminton Klub, giver man automatisk samtykke til fotografering/optagelser fra hallen, som offentliggøres på de sociale medier fx Facebook.

Højbjerg Badminton Klubs 5 værdier:

F: Fællesskab
U: Udvikling
G: Glæde
E: Engagement
R: Respekt

COVID-19

Højbjerg Badminton Klub efterlever de retningslinjer, der udstikkes af myndighederne. Der er opsat håndsprit flere steder i forhal/hal, som alle skal benytte.

Hold øje med Facebook og infotavle, hvor restriktioner synliggøres eller oplyses om ved ændringer.

Har man symptomer på COVID-19 skal man ikke møde op til træning.

Ungdomsudvalget

Ungdomsudvalget (UU) er et underudvalg til HBK’s bestyrelse. Ungdomsudvalget er det udvalg i HBK, der hjælper med at organisere og tage stilling til alt i relation til ungdomsspillerne op til 18 år (Miniton til U19). Formanden for ungdomsudvalget sidder i HBKs bestyrelse.

Alle medlemmer af ungdomsudvalget er frivillige.

Du er meget velkommen til at kontakte Ungdomsudvalget (UU) ved alle slags badminton relaterede spørgsmål, ideér eller emner – stort og småt – vi hjælper meget gerne. Ring, send en mail eller find os i klubben og til stævner. Kontaktinfo om os alle finder du på hjemmesiden. Se https://hojbjerg-badminton.dk/klub.

For Ungdomsudvalget se her:

Følgende emner berøres nedenstående.

 • Årets gang
 • Spille for Højbjerg
 • Fællesskab
 • Træning
 • www.badmintonplayer.dk
 • Klubtøj
 • TABATA Foodpoint
 • Kommunikation
 • Sponsorer
 • Andre gode fif

Årets gang

Aktivitetsoversigten er en liste over stort set alle aktiviteter i Ungdomsafdelingen. Du finder listen på hjemmesiden under ‘Ungdom’. Listen bliver løbende opdateret.

Sæsonen starter efter sommerferien (følger skolernes ferier) fra primo august og slutter ultimo april.

Ekstra sommertræning

Når den almindelig sæson er slut, kan du, hvis du har lyst, deltage i ekstra sommertræning. Det foregår i maj og juni. Tilmeldingen er i foråret, og info om det sendes ud i slutningen af den almindelige sæson.

Fanølejr

er klubbens egen lejr og klubtur, som typisk afholdes i den sidste uge af skolernes sommerferie. Der er typisk 5 overnatninger. Lejren har eksisteret i over 40 år. Det er en begivenhedsrig uge på alle måder.

Vi træner rigtig meget badminton, men der er også mange andre aktiviteter ved siden af selve træningen. Der bliver både spillet hockeyturnering, streetbadminton, udendørslege og evt. golf eller en tur til vandet. Og så er der masser af hygge på kryds og tværs af alder og niveau.

Alle ungdomsspillere kan deltage (man skal kunne klare sig selv). Der er et begrænset antal pladser, ca. 60 deltagere. Der deltager en del forældre til de praktiske opgaver på Fanølejren. Klubbens egne ungdomstrænere og sportschefen er også med under hele lejren, som bruges til opstart/gensyn efter ferien, så alle er klar til den nye sæson, der starter, når man kommer hjem. Tilmelding åbnes i foråret, og foregår efter ‘først til mølle’ princippet.

Lukkedage

hvor hallen er lukket og træning er aflyst annonceres løbende via facebook og på infotavlen i forhallen. Det kan fx være helligdage eller feriedage samt når der afvikles turneringer og holdkampe i hallen.

Åben hal

I hverdagene er der hold, der træner i hallen indtil sent aften. Men i weekender, hvor der ikke er turneringer/holdkampe, er der lørdag eftermiddag og søndag ofte ledigt i hallen. Her er man velkommen til
at komme og spille. Kommer der spillere, der skal spille kamp eller har privat træning, skal man selvfølgelig give plads. Husk altid at rydde op efter jer i hallen, så der er rart for alle at komme i hallen.

Spille for Højbjerg

Holdkampe

Holdkampe er for alle ungdomsspillere uanset niveau, som kender badmintonreglerne og er klar til at spille kampe. Hvert år inviteres ungdomsspillerne af sportschefen/trænerne til at spille holdkampe for HBK. Det er sjovt at spille holdkampe, og det giver masser af fællesskab, motion og er en del af kontingentet. Klubben betaler gebyret for tilmelding.

Der bliver tilmeldt ca. 30 hold hvert år fra ungdomsårgangene U9 til U17/19. Holdene bliver lavet i september måned, og alle børn bliver spurgt af trænerne, om de har lyst til at spille kampe for HBK. Det kan være svært for børnene at beslutte dette, så derfor håber vi, at I snakker med jeres børn om det og kontakter trænerne ved spørgsmål derom. Ved tilmelding til sæsonen kan man også svare, at man ønsker at spiller holdkampe.

Holdene består af 4-8 spillere på nogenlunde samme niveau og årgang. Holdkampene afvikles over ca. 6 weekender – enten lørdag eller søndag, fra oktober til februar. Vi spiller oftest mod andre klubber fra Østjylland, eller måske længere væk afhængig af, hvilke andre klubber, der er tilmeldt.

Når man deltager på et hold, stiller man op i HBK’s klubtrøjer. Hver enkelt spiller køber selv klubtøj.

Forældrene står for kørsel til kampene, og således også for at arrangere fælleskørsel. Der er udnævnt en holdleder til hvert hold, som er en af forældrene til en af børnene på holdet. Holdlederen sørger for praktiske gøremål som fx. udfyldelse af holdsedler og får kampene sat i gang på dagen. Peter Lauritzen og Michael
Kjeldsen sætter holdopstillingen til hver holdkamp.

Turneringer

Individuelle turneringer/stævner er også en mulighed for alle ungdomsspillere i HBK, alle årgange, på alle niveauer fra nybegynder til elitespiller, kan deltage.

Oversigt over turneringer findes på www.badmintonplayer.dk under ‘Sæsonplan’, hvor man kan finde egen årgang og niveau, samt hvor der afholdes turneringer.

Der er egen betaling ved tilmelding, og prisen afhænger af, i hvor mange rækker (single, double, mixdouble), man tilmeldes. Man er selv ansvarlig for at komme til turneringen.

HBK er årlig vært for 4 turneringer.

Fælles turneringer

HBK udvælger hvert år fire-seks turneringer, hvor klubben forsøger at samle flere HBK-spillere, der kan tage afsted sammen, og hvor der også er trænere med. Det er stadig spillernes eget ansvar, at melde sig til. De udvalgte turneringer fremgår af aktivitetsoversigten og tilmelding foregår på www.badmintonplayer.dk

DMU

Danmarks Mesterskaber for Ungdom er en fælles stor badmintonturnering for alle ungdomsårgange – bortset fra eliteniveau. HBK deltager hvert år, og sender trænere/forældre med som hjælpere. DMU afholdes oftest i marts eller april måned.

Generelt vedr. kampe/opførsel

I HBK fokuserer vi meget på fair play og god opførsel både blandt spillere og forældre. Vi har et godt ry, og det vil vi gerne blive ved med at have. Dårlig opførsel hos enkelte spillere falder tilbage på hele klubben.

 • Det er børnene på banen, der selv dømmer, om en bold er inde eller ude. På den banehalvdel, hvor bolden lander – afgør barnet, om bolden er inde eller ude.
 • Det er ikke tilladt at slå ketcheren i nettet eller gulvet, hvis spillet går en imod.
 • Der må ikke ydes coaching under kampen (kun mellem sæt).
 • I badminton klapper man ikke af modstanderens fejl.
 • Som spiller siger man tak for kampen til modstanderen, uanset om man har vundet eller tabt kampen.

Man mødes på midten af banen og rækker hånden op over nettet og siger tak for kampen.

Opdeling af niveauer

I U9 er der kun 1 række: D.

I U11 er der A-B-C-D. Som nybegynder begynder man i rækken D – derefter C-B-A.
Rykker man videre fra U11 – hedder det U13A-U13M.

I U13/U15/U17/19 er der E-M-A-B-C-D. Som nybegynder starter man i rækken D – derefter C-B-A-M-E. (M: Mesterrække og E: Eliterække).

Fællesskab

Frivillige/tællere

HBK drives bl.a. af mange frivillige hænder, og vi håber, at I også vil være med til at støtte op om klubben.

HBK forventer, at børnene tæller – nogle timer – en dag eller to i løbet af en sæson til senior holdkampe. For mange børn kan det endda være en sjov måde at være med til de kampe. Børnene oplever kampene, og er en del af stemningen i hallen. Børnene indkaldes ‘holdvis’ på mail fra Søren Kronborg Pedersen.

Når UU efterlyser hjælp, håber vi, at forældre og børn vil støtte op omkring opgaverne, som vi prøver at gøre små og afgrænsede, så alle kan være med.

Ligakampe

HBK er med i den bedste badmintonliga i Danmark på senior niveau. De spiller hvert år om at blive Danmarksmester for hold. Det er intenst, hyggeligt og lokalt at se badminton i verdensklasse i sin egen klub.

Modstanderne, der kommer til ligakampene, er ofte de store stjerner, som man ser i tv. Så giv jer selv en stor oplevelse – kom til hallen og oplev stemningen, når der spilles ligakamp. Det streames også, så du kan se det hjemmefra sofaen – via Badminton Life. Link indsættes på facebook.

I forbindelse med hjemmekampene arrangeres der ofte fællesspisning for alle ungdomsspillere – hold øje med Facebook vedrørende tilmelding til spisningen.

Som noget nyt er der etableret en FANZONE, hvor HBK’s ungdomsspillere sidder og hepper under kampen.

Der er tribuner på begge sider af de 3 baner der spilles på.

Klubmesterskaber

Der afholdes klubmesterskaber hvert år for alle ungdomsspillere i slutningen af sæsonen (april måned). Det foregår en hel uge i træningstiden. Der spilles kampe på alle hverdagseftermiddage, og der er sæsonafslutning om fredagen med kåring af de nye klubmestre.

Fejringer

Fejring af holdmesterskaber, individuelle mesterskaber UDM (Ungdoms Danmarks Mesterskaber og (DMU) DanmarksMesterskaber Ungdom samt andre store præstationer annonceres løbende og fejres umiddelbart efter.

Århus Kommune fejrer hvert år de lokale mestre, så alle, der har vundet GULD i det forgangne år, inviteres til fejring. Invitation udsendes fra Ungdomsudvalget.

Forældre-barn turnering

Der er tradition for at afholde en forældre-barn turnering i løbet af sæsonen. Her stiller man op til en turnering sammen med sin mor eller far. Alle kan være med. Det annonceres på infotavlen og på Facebook, hvornår turneringen afholdes. Tidspunktet på året kan variere.

Natminton

Der er tradition for at afholde Natminton en gang om året for ungdomsspillere. Her spiller børnene badminton til langt ud på natten, med lyset slukket, så der er lys i boldene. Spillerne overnatter i hallen eller i lokalet på første sal fra fredag til lørdag med trænere/hjælpende forældre. Det er mega hyggeligt. Det annonceres på infotavlen og på Facebook, hvornår Natminton afholdes. Tidspunktet på året kan variere. Det er typisk for børn til og med U15.

Minitonstævne

Der er tradition for, at der sidst på sæsonen afholdes et minitonstævne for alle, der går til miniton. Det annonceres på infotavlen og på facebook, hvornår minitonstævnet afholdes. Miniton er for de mindre børn, der starter i sporten med en forælder.

Øvrige arrangementer

Klubben har en række andre aktiviteter, som ikke er fastlagt fra sæsonstart, men bliver annonceret løbende.

Det er typisk aktiviteter for de unge, hvor de kan mødes uden for badmintonbanen.

Der har fx været en tur til RUSH. Har du en idé til en aktivitet, og har du lyst til at hjælpe med at arrangere det, så kontakt endelig UU.

Træning

Miniton

er for de mindste nybegyndere, hvor der spilles sammen med en forældre. Det foregår lørdag formiddag – se mere på hjemmesiden.

Ungdomstræning

foregår på alle hverdage om eftermiddagen fra kl. 15.00. Når du spiller i HBK beslutter du dig ved tilmelding, hvor mange gange om ugen, du vil træne. Sportschefen sammensætter holdene ud fra niveau. I badminton træner man sammen på tværs af alder og køn.

Spil selv i hallen

med forældre/klubkammerater er altid muligt, når hallen er åben, og der er en bane ledig.

Træningslejre

er både arrangeret af HBK (Fanølejren), andre badmintonklubber og foreninger (fx DGI).

Privatundervisning er også muligt, se mere på hjemmesiden.

Har du spørgsmål til træning/træner kan du kontakte din træner eller Michael Kjeldsen. Se kontaktinfo på hjemmesiden på alle trænerne.

www.badmintonplayer.dk

Badmintonplayer er en vigtig hjemmeside, hvor turneringer, holdkampe, ranglister mv. organiseres. Alle badmintonspillere har en profil på Badmintonplayer. Når du melder dig ind i HBK, skal du oprettes med en profil på Badmintonplayer. BadmintonPlayer er stedet hvor man tilmelder sig individuelle turneringer.

Ranglisten

viser, hvor dit barn er placeret og i hvilken række han/hun spiller. Ligeledes kan du også bruge ranglisten til at finde andre spillere på samme niveau til at spille de individuelle turneringer med. Denne opdateres løbende, så det er en god idé at tjekke placering/række, inden man tilmelder sig turnering, da der typisk rykkes rundt på placeringer efter hver weekend, hvis man deltager i individuelle turneringer/holdturnering.

Sæsonplanen

viser oversigten over alle individuelle turneringer, som man kan tilmelde sig hen over sæsonen.

Turneringerne skal man selv ‘finde’ via sæsonplanen og tilmelde sig, inkl. betale for sit barn. Det er muligt at tilmelde sig til double/mixdouble med en ‘X-makker’. Når du tilmelder dig med X-makker, bliver du sat sammen med en spiller på samme niveau, som også er tilmeldt turneringen. Hvis 2 spillere fra samme klub tilmeldes med X-makker, sættes de typisk ikke sammen, da stævnearrangøren så ikke tror, at de vil spille sammen, når de ikke er tilmeldt sammen på forhånd. 2 spillere fra samme klub kan sættes sammen – skriv fx på facebook om makkerskaber. Ved fx double eller mix double betaler man kun for sin egen halvdel.

Makkeren betaler selv sin del.

Holdturneringen

med datoer og resultater kan også ses på badmintonplayer.dk.

Klubtøj

Klubtøj er for alle spillere. Der bestilles nyt klubtøj hvert andet år og alle spillere i HBK har det samme design, farver samt et antal sponsorlogoer. Der er tre forskellige tryk med sponsorlogoer. Et tryk til ungdomsspillerne, et tryk til Ligaspillerne og et tryk til seniorturneringsspillere, der ikke er på Ligaholdet.

Klubtøjet bestilles typisk i september i ulige år og leveres inden første holdkamp. Tøjet kan prøves inden bestilling aht. størrelsesfastsættelse da bestilling er bindende. Hver enkelt spiller betaler for sit eget klubtøj.

Efterfølgende kommer der mulighed for ekstra bestilling fra nye spillere. Følg med på facebook.

Klubtøjet består af træningsdragt, t-shirts og shorts/nederdel. Det kan købes en samlet pakke eller delene hver for sig. Tøjet bestilles på hjemmesiden under Ungdom – Shop.

Det er fedt at være ens klædt og giver fællesskab at spille i klubtøj. Klubtøjet bruges både til træning og kampe.

Kontakt Marianne Østergaard Christensen fra UU, hvis du har spørgsmål til klubtøj. Tlf.nr. 20208055.

TABATA Foodpoint

TABATA Foodpoint er både klubcafe og lokalområdets bistro.

Caféen har altid åbent ved ungdomstræning, turneringer og holdkampe.

Det er hyggeligt at spise i cafeen/restauranten/på terrassen, og der er også mulighed for at tage maden med hjem som ‘take away’.

Kommunikation

Der kommunikeres på forskellige platforme i klubben. Ønsker du at følge med i klubbens aktiviteter vil vi anbefale, at du holder dig orienteret følgende steder:

Facebook

Facebookside for hele klubben hedder: ‘Højbjerg Badminton Klub’ – den med fjerbolden.

Denne grupper dækker alt, som har interesse for alle HBK’s medlemmer, sponsorer, forældre og spillere.

På denne side kan administratorerne for Højbjerg Badminton Klub starte en tråd. Efterfølgende kan alle andre skrive i tråden.

Facebookgruppe for ungdom

‘Højbjerg Badminton Ungdom’ er en lukket gruppe på Facebook. UU bruger denne gruppe til store og små ting, som vedrører ungdom. Både klubbens børn og deres forældre kan være medlem og lave opslag samt uploade billeder. Skriv gerne deri.

Du kan under indstillinger på din Facebook-profil sikre, at du modtager en notifikation, når der bliver slået noget op i gruppen. Hvis du slår notifikationer til, får du en mail, når der er nyt. Det er en god måde at følge med i den løbende og daglige kommunikation.

Vi opfordrer til at turneringsresultater og -billeder med gode oplevelser ikke uploades i denne gruppe, men i stedet indgår i en tråd som oprettes af administratoren på klubbens officielle Facebook side. Eksisterer der ikke allerede en tråd for den pågældende turnering, kan der sendes en besked på denne.

Alle er naturligvis velkomne til at bidrage med input.

Køb og salg af badmintongrej

er en gruppe på facebook, hvor spillere i klubben kan sælge fx sko, ketchere og tøj.

Hjemmesiden www.hojbjerg-badminton.dk

bliver også løbende opdateret.

Mail

Ungdomsudvalget sender også informationer ud pr. mail til alle eller til enkelte eller en gruppe. Der sendes kun fællesmails ud få gange om året. Vil du følge med i den daglige kommunikation i UU, er det bedst at følge facebookgruppen for ungdom: ‘Højbjerg Badminton ungdom’.

HBK sender mails fra flere mail-id’s.

 • info@hojbjerg-badminton.dk (klubbens officielle mailadresse)
 • medlem@hojbjerg-badminton.dk (alt vedr. medlemmer, indmeldelse, udmeldelse mm.)
 • kommunikation@hojbjerg-badminton.dk (mail fra klubbens administrative system bla. med kontingentopkrævning)

Det er vigtigt at man – i sit mailsystem – sikrer at mails fra een af ovenstående afsendere ikke ender i SPAM / reklamer og lignende.

Infotavlen

I forhallen hænger infotavlen. Her forsøger vi at synliggøre fælles info. Der er info fra Ungdom, Senior, Motionister, TABATA Foodpoint, Nyheder fra TV, kalender for dagen og ugen i hallen.

Når du henter/venter på dit barn i forhallen – så ta’ et kig på tavlen. Den opdateres løbende.

Foto/video i hallen

HBK har åbne døre for offentligheden. Når man opholder sig i hallen, er man indforstået med følgende:

 • Ved ophold i HBK må man påregne, at der ofte tages billeder/video eller streames i forbindelse med kampe, stævner og træninger.
 • Ved ophold i klubben skal man være opmærksom på, at HBK vil offentliggøre billeder og video fra hallen til at fortælle om vores klub og vores sport, på både hjemmeside og sociale medier. Heldigvis tager vi overvejende pæne billeder.
 • Ved offentlige arrangementer – fx ligakampe eller stævner – vil der ske streaming af kampe og tages billeder både af HBK og folk uden for klubben (journalister mv.).
 • Hvis det viser sig, at der offentliggøres billeder af HBK, som man ikke ønsker vist, bedes man kontakte klubben, hvorefter billedet – hvis muligt – fjernes fra medierne.

Sponsorer

Klubben har sponsorer, som klubben opfordrer medlemmerne til at støtte, da de støtter klubben. Følg med på hjemmesiden for flere rabatter/aftaler.

InSport i Aarhus: 20% på alt (ikke i forvejen nedsatte varer), hvis du oplyser, at du spiller i HBK. Der opnås også rabat på opstrengning af din ketcher.

OK: Tank benzin/diesel her – tilknyt HBK på dit kort eller app, og opnå 5 øre pr liter som går direkte til klubben.

Kender du en kommende sponsor, som gerne vil støtte HBK, så henvis til sportschef Michael Kjeldsen.

Andre gode fif

 • www.badmintonplayer.dk her kan du se og tilmelde turneringer og se resultater
 • www.badminton.dk er Badminton Danmarks officielle hjemmeside
 • www.badmintonmidtjylland.dk er nyt om badminton i Midtjylland
 • www.dgi.dk arrangerer en del begynderstævner/træningslejre
 • https://badmintondenmark.tournamentsoftware.com/ – detaljeret info om individuelle turneringer