Som den første badmintonklub i Danmark har Højbjerg Badminton Klub siden 1999 tilbudt badmintontræning for personer med et udviklingshandicap.

Badminton er en sport for alle. Man kan spille badminton i alle aldre og på alle niveauer.  Det er en sport, som er god til at udvikle færdigheder som koordination og motorik.

På holdet er forældre og ledsagere ligeledes velkommen til at træne med og være en del af holdet.

Træningen er bygget op med opvarmning, øvelser og kampe, hvor der bliver taget højde for den enkeltes niveau. Fokusområder er at det skal være sjovt at dyrke sport, så der er fokus på spil og leg, der samtidig styrker kondition og motorik. Afslutningsvis rundes hver træning af med udstræk og fælles afslutning.

Som spiller på holdet i Højbjerg Badminton Klub får man mulighed for at komme til stævner, hvor der spilles mod spillere fra andre klubber flere gange om året.

Ligeledes har Højbjerg haft deltagere med ved de sidste store internationale stævner, som for eksempel Special Olympics Summergames 2011 i Athen og Special Olympics Idrætsfestival 2020 i Kolding.

Derudover holdes der sommer- og juleafslutning hvert år med fællesspisning og hygge for spillerne, trænerne og forældrene.

Holdet, som i dag består af 12-15 spillere, træner hver søndag fra kl. 16.30-18.00.

 

Sæsonen starter 1. søndag i september og slutter den sidste søndag i maj. Der spilles ikke i skolernes ferie samt helligdage, ligesom der heller ikke spilles i julen/nytåret og påsken.

I hallens åbningstider er der mulighed for frit spil på alle ledige baner for klubbens medlemmer.

Der vil altid være mulighed for at tage en ven i hånden og prøve en træning uden betaling. Hallen har også badmintonketchere til gratis udlån.

 

Har du et fysisk handicap ser vi også meget gerne at høre fra dig. Vi ønsker at starte endnu et hold op der vil have fokus på træning for personer med et fysisk handicap.

 

Kontakt holdets træner, Maria Sorribes for yderligere information.

 

handiholdet@hojbjerg-badminton.dk eller på tlf. 20916474

Nyt fra Handiholdet