Som den første badmintonklub i Danmark har Højbjerg Badminton Klub siden 1999 tilbudt badmintontræning for udviklingshæmmede.

Badminton er en sport for alle. Man kan spille badminton i alle aldre og på alle niveauer.  Det er en sport, som er god til at udvikle færdigheder som koordination og motorik.

På holdet er pårørende og ledsagere ligeledes velkommen til at træne med og være en del af holdet.

Træningen er bygget op med opvarmning, øvelser og kampe, hvor der bliver taget højde for den enkeltes niveau. Afslutningsvis rundes hver træning af med fælles spil og leg, der styrker kondition og motorik.

Som spiller på Paraholdet i Højbjerg Badminton Klub får man mulighed for at komme til stævner, hvor der spilles mod andre klubber flere gange om året.

Ligeledes har Højbjerg haft deltagere med ved de sidste store internationale stævner, som for eksempel Special Olympics Summergames 2011 i Athen.

Derudover holder Paraholdet hvert år juleafslutning med fællesspisning og hygge.

Paraholdet, som i dag består af 9-12 spillere,  træner hver søndag fra kl. 15.00 – 16.30.
Para-holdet træner hver søndag fra 16.30-18.00

Sæsonen starter 1. søndag i september og slutter 1. søndag i maj. Der spilles ikke på 1. søndag i efterårs- og vinterferien, ligesom der heller ikke spilles i julen/nytåret og påsken.

I hallens åbningstider er der mulighed for frit spil på alle ledige baner for klubbens medlemmer. Dette gælder også paraholdets spillere.

Der vil altid være mulighed for at tage en ven i hånden og prøve en træning uden betaling. Hallen har også badmintonketchere til gratis udlån.

Nyt fra Handiholdet