Når man som U17-spiller skal spille sin første seniorholdkamp er det seniortræneren, der har ansvaret for at placere dig ind på dette plads i det styrkeforhold i forhold til de andre senior spillere, der er rigtigt. Det er altså ikke ranglisten der bruges så længe du er U17 spiller til at sætte seniorhold. Når du bliver U19 er det udelukkende ranglisten der bruges til holdsætning.

Ranglisten:
Trænerne udtager holdene – helst en uge før kampdatoen. Men det er ikke kun trænernes vurderinger, der afgør spillernes indplacering. Holdene skal nemlig sættes efter den af Badminton Danmark (BD) førte rangliste. Disse ranglister opdateres som regel d. 1. i hver måned og kan ses på BadmintonPeople. Alle resultater  fra holdkampe eller seniorstævner tæller på den nye rangliste. Man tildeles point i alle rækker efter et sindrigt pointsystem.

Holdkampe:

I Højbjerg har vi 8 seniorhold. Det er mange, og der er mange spillere, trænerne skal holde styr på. Forud for hver holdkamp er der også tit skader eller afbud pga. ferier o.a., der gør, at trænerne ikke altid kan have holdene klar, før om torsdagen før den weekend, hvor holdene skal spille. Og nogle gange er det også sådan, at holdene kan blive ændret efter torsdagstræningen ved sygdom og skader. Vi vil selvfølgelig helst sætte holdene en uge før, men i praksis er det tit umuligt.

Det sociale omkring holdkampene:
I Højbjerg har vi en tradition med, at spillerne spiser sammen efter hjemmekampene. Klubben giver et tilskud til maden i forbindelse med disse kampe, resten af udgiften skal I selv betale. Dette er både hyggeligt og med til at skabe nogle gode sociale rammer om klubbens kampe. Jeg vil opfordre jer til at prioritere dette fællesskab i forbindelse med kampene.

Kørsel til udekampe:
Når vi sender hold til udekampe, giver klubben et tilskud pr. kørt km. til dem, der lægger biler til, når afstanden er mere end 50 km. Måske vil en af jeres forældre også blive spurgt, om de kan være chauffører. I så fald vil de også være underlagt de samme tilskudsregler.

Seniorbadminton kan være svær:
Det er altid svært at spille seniorbadminton. Man kan komme ud for lidt af hvert. Mange seniorspillere har været i gamet i mange år, og de er derfor ofte gode til at spille på andre faktorer end det rent badmintonmæssige. Man skal som ung have en god psyke for ikke at blive kyst af de mere rutinerede seniorer. De første kampe, og især dem på udebane, er som regel de sværeste. Man kommer ofte til at føle sig som en dårligere spiller, end man faktisk er, hvis man møder sådan en rutineret ræv. Måske vil en spiller spille på andre ting end det rent badmintonmæssige, f.eks. ved at trække tiden ud, bytte bold eller ikke ville bytte en bold, kigge surt på dig, hvis han/hun er uenig med dig i dine liniedomme osv. osv. Det bedste råd til dig er at kæmpe røven ud af bukserne, det lærer du mest af, og hvis en modstander bliver lidt for smart, så ignorer det, indtil du selv er blevet mere rutineret og knap så usikker “på din ret”. Husk, at det kun er et spil. Vi opfordrer altid de mere rutinerede spillere til at hjælpe dig, f.eks. ved at coache dig, så det ikke bliver en træls oplevelse.

 

Med venlig hilsen

Christian Blittrup

SU-formand