Danmarks første mestre i BadminPlay

I weekenden den 18-19. februar afholdt Højbjerg U13 Elite-turnering for alle de bedste badmintonbørn i Danmark under 13 år. I turneringen blev der også afviklet uofficielt danmarksmesterskab i BadminPlay i singlerækkerne.

BadminPlay er 4 forskellige spil på forskellige dele af badmintonbanen, som skal fremme de danske børns teknik, spilforståelse, omtanke og taktiske beslutninger. Undertegnede er meget forelsket i spillet og tror, at spillet bliver noget, vi vil se mere til i fremtiden. Der er utrolig mange ting, man kan stå udenfor og se, at de unge lærer af dette spil.

Rent resultatmæssigt blev det også en rigtig god turnering for Højbjergs spillere i BadminPlay. 3 ud af 8 medaljevindere kom fra Højbjerg. Jakob Houe Andersen vandt herresingle og blev hermed kåret som den første danmarksmester nogensinde i historien. Herudover blev Magnus Hansen (der kun er 1. års U13) bronzevinder. Også I damesingle fik Højbjerg en medalje vinder, idet Emma I. Braüner vandt bronze. Og så synes jeg også, at det er værd at nævne at Salomon Thomasen som 9-årig var i kvartfinalen.

Lige nu er BadminPlay måske ikke i ligeså høj kurs som et “rigtigt” DM, men jeg er sikker på, at prestigen i denne række kun går én vej og det er opad. Og mon ikke de alle 3 om nogle år, når snakken falder på BadminPlay, vil sige: Jeg vandt medalje ved det første DM nogensinde i BadminPlay. Jakob kan endda sige: Jeg vandt guld:)

Også i de andre rækker var der stor resultatmæssig succes for Højbjerg:

Herredouble blev vundet af Jakob Houe Andersen/Christian Kjær, Viby
Damedouble blev vundet af Kathrine Ørum Secher/Filippa Ørum-Petersen
Jakob Houe Andersen blev nr. 3 i herresingle.

Turneringen som helhed fik megen ros fra alle deltagerne, der kom fra hele Danmark, og undertegnede skal sige fra Ove Møller: Jeg synes, at de unge mennesker er godt opdraget i dag. De er flinke og gode til at hjælpe. Næsten alle kommer lige forbi og siger: Tak for en god turnering. Det er en fornøjelse at køre turneringen for dem.

Med sportslig hilsen fra en meget stolt træner

Michael Kjeldsen
Sportschef, Højbjerg

//Læs mere om BadminPlay her.