Efterårstur til Lemvig d. 6.-7. og 8. september 2016.

Traditionen tro var U60 på tur i september denne gang med 44 medlemmer. I år boede vi på hotel Nørre Vinkel i Lemvig. Hotellet var oprindelig en stor firelænget bondegård, som var ejet af Jane Aamunds bedsteforældre. På vejen derop var vi i Hjerl hede, hvor vi spiste vores medbragte frokost samt gjorde os til gode med Annys og Elses hjemmelavede kager. Der var rigtig meget at se på, en gammel købmandsforretning, præstegård m. ko- og hestestald, der var en vred gase, som overfaldt Kirsten og m.m. Vi kørte derfra omkring kl. 15 og kørte via Struer, hvor flere turdeltagere blev opmærksom på, at der var en hastighedskontrol, der gjorde, at prisen for turen, der ellers var meget rimelig, blev sat lidt op.

Indkvartering på hotellet foregik stille og roligt; værelserne var noget forskellige, så der var almindelig rundtur for at besøge hinanden og kikke på. Der var velkomstdrink kl. 18, efterfulgt af en 2-retters middag. Kaj havde igen i år sørget for musik og lysbilleder, Peer holdt tale for damerne og vi fik os en svingom.

Onsdag startede for nogle med badetur i Limfjorden, og derefter kørte vi til Harboøre tange, hvor en traktor med plads til os alle sammen kørte ud i Limfjorden ad et meget smalt spor til 7. vindmølle (ud af 8), hvor vi trods lidt havgus kunne se sæler og skarver, og hvor der var stillet bænke og borde op, så vi kunne spise vores madpakker, som vi havde med fra hotellet. Turudvalget sørgede for et udvalg af vin, øl og vand.

Eftermiddagskaffen blev indtaget i Tuskjær museum, der lå nogle kilometer syd for Thyborøn i klitterne ud til Vesterhavet. Der var mange forskellige kunstnere repræsenteret i samlingen, som lederen af museet førte os rundt i.

Vel tilbage på hotellet fik vi middag med en helstegt rødspætte, der i den grad fyldte tallerkenen, efterfulgt af en isdessert. Else og Peer førte an i danseundervisning, og Jørn holdt tale for Anny og Thorkild, som har været med i planlægningen af turene i mange år. Peer og Jørn vil fremover arrangere vores efterårstur.

Efter morgenmaden torsdag klarede det op med solskin til hjemturen, Mange benyttede lejligheden til at gå tur i Lemvig, besøge Damernes magasin og forsøge at finde ”Perlen” fra ”Livets gang i Lidenlund”.

Tak for i år, vi stiller gerne op til næste år.

Th.S.A