Efterårstur til Tåsinge/Langeland d. 1.-2.-3. september 2015.

Vi var 55 glade U-60ere, der kørte af sted fra hallen i vore egne biler tirsdag kl. 10 med kurs sydpå ad motorvejen. Vel ankommet til Fyn fortsatte vi ad de små veje til Faaborg, hvor der var opsamling ved Lidl. Da alle var mødt frem, entrede vi ombord i særtoget til Korinth, som vi nåede til efter ca. en halv time gennem smuk sydfynsk natur. Her var der bord-bænke, hvor vi kunne spise vores medbragte mad, mens toget blev ”vendt”. På tilbagevejen blev de, der havde lyst til en travetur, sat af ved station Katterød og gik gennem Pipstornskoven til Lucienhøj, hvor der var en fin udsigt over det sydfynske øhav. Vel tilbage i toget serverede Anny og Elna kage til vores kaffe, mens vi hyggeligt og roligt kørte tilbage til Faaborg.

 

8_Per_foran_toget

I en lang kortege af biler (19 i alt) fortsatte vi til Svendborg og kørte over Svendborgsundbroen til Tåsinge, hvor det var nemt at finde hotel Troense, hvor vi blev indlogeret i meget forskellige værelser, nogle ved jorden og nogle på 1. og 2. sal, andre i udlænger med terrasse og atter andre i en sidebygning. Alt virkede pænt og velrenoveret.

Kl. 18,45 samledes vi alle i salen, hvor der blev serveret velkomstdrink, og hvor Anny bød velkommen.

Tjeneren Bo fortalte, hvad vi skulle have at spise; det var ovnbagt torsk til forret og kalvebryst som hovedret, og det smagte alt sammen udmærket. Under middagen spillede Kaj og hans computer temaet fra Elvira Madigan for os. Så var der aftenkaffe, og Kaj spillede op til Showtime med god dansemusik. Else og Peer viste os, hvordan man danser polka, og vi fik os rørt på dansegulvet.

4_Stationen_i_Korint

Næste morgen kørte vi til Valdemar slot, hvor naturvejleder Claus Olesen tog imod sammen med sin lille hund (kun 18 uger) og viste os slottets trofæsamling, der er den største i Danmark. Desuden var der på allerøverste etage en samling udstoppede fugle – flot flot. Efter rundvisningen gav Claus kaffe, og vi var velkommen til at gå rundt på resten af slottet og se de flotte interiører.

Herefter kørte vi til Langeland og mod syd, så langt vi næsten kunne komme nemlig til Dovns klint. Kort før klinten var der en bygning, Dovnsgården, hvor vi spiste medbragte madpakker fra hotellet, og hvor naturvejleder Max Dinesen fra Skov- og naturstyrelsen fortalte om de vilde heste, der går i indhegning i et stort område her på Sydlangeland. Det er Langelands største turistattrakton. Derefter gik Max foran på en tur ind i indhegningen, hvor vi var heldige at se hestene på tættere hold. Vi var også oppe på en hatbakke, der hed Ørnhøj, og herfra var der vid udsigt over hele området og også ud over havet; det var også her, at vi fik en ordentlig regnbyge og medfølgende blæsevejr, så Max måtte vente med at fortælle, til vi kom ned igen. Vi vendte tilbage til bilerne og kørte ned til selve klinten, hvor turudvalget havde sørget for drikke og der var også mere kaffe tilbage. Vi kørte tilbage til hotellet og hyggede os her indtil middagen.

Vi fik først unghane og derefter en isdessert efterfulgt af kaffe. Igen var vi i fuld gang på dansegulvet til Kajs gode musik. Else og Peer dansede for til en folkedans; Jørn fra mandagsholdet takkede turudvalget for et godt arrangement. Også en særlig tak til Elna og Kaj, som stopper i udvalget, og som vil blive erstattet af Jørn og Peer. Vi skrev under på en hilsen til Ellen og Gunnar samt Anni, som desværre måtte melde afbud.

Næste morgen sagde vi farvel til hinanden og på gensyn på banen.

CATH