Lige lokalopgør

Pressemeddelelse fra Højbjerg Badminton Klub:

Lige lokalopgør

Lokalopgør er som regel mere intense end andre kampe. Sådan er det også, når Aarhus Badmintonklub (AB) og Højbjerg Badminton Klub mødes i tredje runde i Badmintonligaens grundspil mandag d. 29. oktober. Lokalopgør drejer sig ikke blot om point, men også om håneretten og når AB og Højbjerg mødes, handler det også om, hvem der er bedst i Aarhus.

Mandagens lokalopgør, som spilles kl. 19 på AB’s hjemmebane Aarhus Badmintonhal, tegner ifølge Højbjergs sportschef Michael Kjeldsen uhyre lige. AB er klare favoritter i to kampe. I 1. herresingle mødes Anders Antonsen og  Ygor Coelho, og selv om Coelho har lagt flot ud med to sejre i grundspillet, er Anders Antonsen favorit. I damesingle er AB’s Singapore-spiller Yeo Jia Min, der er en del af det aarhusianske badmintonmiljø i tre måneder, ligeledes klar favorit mod Iben Bergstein.

De øvrige fire kampe tegner til gengæld meget lige. Damedoublen betegner sportschef Michael Kjeldsen som en 50-50 kamp. Her stiller Højbjerg med den 17-årige debutant Amalie Schulz Terp-Nielsen, der sammen med Marie Louise Steffensen skal forsøge at dæmme op for AB’s power-piger Anne Katrine Hansen og Emilie Furbo.

Efter en måske lidt famlende start på sæsonen har Alexandra Bøje og Mathias Bay-Smidt spillet gode kampe på det seneste, og Michael Kjeldsen tror på, at parret er tilbage med fuld power mod AB’s engelske duo Ben Lane og Jessica Pugh.

I 2. herresingle og herredouble ser Michael Kjeldsen Højbjerg som små favoritter. I herresinglen skal erfarne Kasper Dinesen søge at tøjle AB’s David Kim Kristensen, der som regel er garant for, at der kommer fut i fejemøget. I herredouble møder China Open-vinderen Anders Skaarup Rasmussen og hans Højbjerg-makker Oliver Leydon-Davis AB-konstellationen Kasper Antonsen og Philip Seerup.

Inden lokalopgøret ligger AB på en 5. plads med 3 point, mens Højbjerg ligger nr. 6. med 2 point.