Ny struktur i Ligaen fra næste sæson har konsekvens for denne sæson

Som led i fortsat at sikre udbredelsen af topbadminton til hele landet har Badminton Danmarks Hovedbestyrelse besluttet at ændre strukturen for Badmintonligaen såvel som den underliggende holdturnering.
På baggrund af flere års arbejde i forskellige udvalg og arbejdsgrupper har Badminton Danmarks Hovedbestyrelse besluttet at ændre strukturen for Badmintonligaen og den underliggende holdturnering fra og med sæsonstart 2019.

Badmintonligaen reduceres fra de nuværende 10 hold til 8 hold
1. Division udvides fra de nuværende 8 hold i én pulje til to puljer á 8 hold.
2. Division fastholdes i sin nuværende form med to puljer á 8 hold.
3. Division fastholdes i sin nuværende form med fire puljer á 8 hold.
Danmarksserien fastholdes i sin nuværende form med otte puljer á 8 hold.

Ændringen har indflydelse på denne sæsons slutspil i Ligaen, og skærper kampen om pladserne for at undgå nedrykningsslutspillet. Tidligere var nedrykningslutspillet en kamp mellem nummer 9 og 10 i Ligaen og de to bedste fra 1. division. I denne sæson bliver det en kamp mellem nummer 7, 8, 9 og 10 fra Ligaen og de to bedste fra 1. division – der skal spille om 2 pladser. Klubberne i dette slutspil får følgende point med over i dette kvalifikationsspil: Nr. 7 i ligaen: 3 matchpoint, nr. 8 i ligaen: 2 matchpoint, nr. 9 i ligaen: 1 matchpoint, nr. 10 i ligaen: 0 matchpoint, nr.1 i 1. division: 2 matchpoint og nr. 2 i 1.division: 1 matchpoint.

For Højbjerg er planen at fortsætte de gode takter fra sidste sæson, og målet er at slutte blandt de bedste 6, og dermed komme med i medaljeslutspillet. Det bliver ikke en let opgave, og skulle det glippe, skal der kæmpes hårdt for at få 3 matchpoint med over i ovennævnte kvalifikationsspil til Ligaen, så vi står med så gode chancer som muligt for at fastholde positionen i Ligaen.

Højbjerg er i dag (som en af ganske få klubber) repræsenteret i Ligaen, 1. division, 2. division og Danmarksserien og du kan løbende følge stillingerne og resultaterne her – http://badmintonpeople.dk/DBF/HoldTurnering/Stilling/#6,2018,,,,,,25,