Pressemeddelelse: Når enden er god…

Pressemeddelelse fra Højbjerg Badminton Klub:

 

I Højbergs kamp i Badmintonligaens 8. og næstsidste runde hjemme mod Odense var stillingen efter de 4 første kampe 2-2. De sidste to kampe var i 2. herresingle, hvor Højbjergs debuterende mexicaner Ramon Garrido mødte Patrick Bjerregaard, og i damesingle, hvor Alexandra Bøje mødte Airi Mikkela.

Alexandra tabte 1. sæt 18-21, og Ramon tabte også 1. sæt – 12-21. På dette tidspunkt lignede det mest en 4-2 sejr til Odense, men de to Højbjerg-spillere ville det ganske anderledes, og afslutningen på holdkampen blev spændende, nervepirrende og medrivende. Ramon Garrido havde spillet et lidt skidt 1. sæt, men i 2. sæt havde han så at sige fundet koden og vandt sikkert 21-13. 3. sæt var meget lige med vekslende føringer. Da Garrido kom bagud 17-19, så det ikke alt for lyst ud. Men med god publikumsstøtte kom han tilbage og tog de næste 4 bolde til 21-19, og så var der mexicansk halvstriptease, da en jublende lykkelig Ramon smed trøjen og flashede badmintonmuskler. Med sit spil og sin attitude skal han nok blive publikumsyndling.

Foto: Tine Bay

Foto: Tine Bay

Samtidig havde Alexandra Bøje fået rigtig godt fat i sin modstander, der blev slået 21-16 i 2. sæt, og i 3. sæt blev kværnet ned med 21-12. Dermed vandt Højbjerg kampen 4-2, hvilket betyder, at holdet er klar til medaljeslutspillet.

Det blev en lang badmintonaften i Højbjerg, og forinden havde lokalrivalerne fra AB vundet 4-2 i Ikast. Men uanset denne sejr skal AB sammen med Ikast spille kvalifikationsspil. I grundspillets 9. og sidste runder møder Højbjerg og AB hinanden på sidstnævntes hjemmebane, men kampen er uden betydning for slutstillingen. Der skal dog nok blive kamp til stregen, for det handler om prestige, ære, håneret – kort sagt er kampen mandag d. 9. januar slaget om Aarhus. Den aktuelle stilling er, at Ikast på 10. pladsen har 1 point, AB på 9. pladsen har 3 point, mens Højbjerg på 8. pladsen har 8 point.

Kampen mellem Højbjerg og Odense havde i de 4 første kampe budt på glimrende badminton. I mixeddoublen mellem Emilie Juul Møller/Mathias Bay-Smidt og Sara Thygesen/Frederik Søgaard fik man tillige spænding for alle pengene, idet første sæt endte 30-28 til fynboerne, som vandt 2. sæt 21-16.

Damedoublen mellem LineNørgaard/Nanna Vestergaard og Camilla Martens/Maiken Fruergaard var knap så spændende, idet de fynske favoritter vandt 21-12, 21-17. I herredoublen mellem Morten Bødskov/Oliver Leydon-Davis og Mikkel Normann/Emil Hybel Kristensen var spændingen også til at overse, selv om fynboerne kom godt fra start og også spillede udmærket i 2. sæt. Det virkede dog som om Højbjerg-parret hele tiden havde kontrol over kampen, som de vandt 21-13, 21-19.

Foto: Tine Bay

Kampen i 1. herresingle mellem Kasper Dinesen og Steffen Rasmussen var en nøglekamp, og det så skidt ud efter 1. sæt, som Odense-spilleren vandt 21-15. Men så var det først, at kampen for alvor begyndte for Kasper Dinesen, der vandt 2. sæt sikkert med 21-11. 3. sæt var meget lige, men Dinesen havde hele tiden fat i den lange ende og vandt da også 21-17.

Foto: Tine Bay

Det var en underholdende og spændende badmintonaften i Højbjerg, hvor man måtte hele følelsesregistret igennem, men når enden er god, er alting jo godt. Kampen vil helt sikkert komme til at fylde godt i Højbjergs historiebog.