Coaching til de Danske Mesterskaber for Ungdomshold

Vi har al mulig grund til at være stolte i Højbjerg Badminton Klub. Vi havde hele 13 hold kvalificeret til de netop overståede holdmesterskaber, og 8 af dem kæmpede sig frem til medaljer.

Desværre har vores måde at stille coaching til rådighed til mesterskaberne givet anledning til utilfredshed blandt enkelte forældre. Vi skal være de første til at indrømme, at vores kommunikation omkring coaching inden stævnet har været mangelfuld. Dette undskylder vi – og giver her forklaringen på, hvorfor der kun blev stillet træner/coach til rådighed for vores 4+3 hold (førstehold).

Den helt enkelte forklaring er, at sådan har vi altid gjort. Men det har man jo ingen chance for at vide, hvis det er første gang, man som spiller eller forældre er med. Vi skulle have været bedre til at fortælle de “nye” om denne historik. Især fordi at 4+3 holdene denne gang (for første gang) spillede om det officielle danske mesterskab på samme tid og sted som de øvrige hold. Tidligere har 4+3 holdene spillet til et selvstændigt DM stævne – og de øvrige hold til et Landsmesterskab.

Og hvorfor har vi så kun tilbudt coaching til førsteholdene? 4+3 holdene spiller som de eneste om et officielt dansk mesterskab under Badminton Danmark og Dansk Idræts Forbund. De øvrige hold spiller om rækkemesterskaber (tidl. Landsmesterskaber). Uanset om man kan lide det eller ej – vejer et officielt Dansk Mesterskab tungere end et række-/landsmesterskab. Sådan er det i badminton – og sikkert også i alle andre klubber og sportsgrene. Et dansk mesterskab – som vi vandt hele to af – giver vores klub mere (politisk) tyngde i badmintonsporten – samt øget styrke i forhold til sponsorer, organisationer, myndigheder, fonde mm. Derfor er det en særdeles god investering for klubben, at bruge resourcer på, at en træner kan fokusere 100% på disse holds mesterskabskampe.

En enkel løsning ville have været at tilbyde at sende en træner med samtlige hold. Vi havde 13 hold med til Hold DMU. Vi har slet ikke 13 træner i klubben. Hvis vi havde, ville vi endvidere påføre vores klub en meget stor udgift i form af betaling af løn, indkvartering og fortæring til 10 yderligere trænere – hvilket ville have sprængt UU’s budget i småstykker.

Klubben har betalt tilmeldingsgebyret for samtlige deltagende hold – hvilket har kostet mere end 30.000 kr. Der blev derfor inden stævnet kommunikeret ud til samtlige holdledere, at INGEN hold ville modtage tilskud til kost og logi. Så hvis nogle har set skævt til, at andre har overnattet på hotel til mesterskabsstævnet, kan de trøste sig med, at det er foregået 100% på det pågældende holds eget initiativ og regning.

Vi undskylder endnu engang, at vi ikke fik kommunikeret “coaching delen” klart ud inden mesterskaberne. Vi har lært lektien. Når vi i fremtiden “bare gør som vi altid har gjort” – vil vi være ekstra opmærksomme på, at også nye spillere og forældre får at vide, HVORFOR og HVORDAN vi gør, som gør. Og selvom vi får mere respekt fra omverdenen ved at vinde et officielt mesterskab – så er vi i klubben præcis lige stolte af ALLE vores hold og spilleres præstationer – uanset om det fik medaljer med hjem eller ej – eller om de i det hele taget var med til mesterskaberne.

Bedste badmintonhilsner
Ungdomsudvalget og Michael Kjelsen