Alexandra Bøje vinder EM-sølv

På fornemmeste vis afsluttede Alexandra Bøje sæsonnen ved at vinde en flot sølvmedalje ved ungdomseuropa-mesterskaberne i Frankrig. I denne turnering havde Alexander Julie Dawall fra Værløse som makker.

Trods det, de ikke var seedede, nåede de finalen, hvor de to svenske piger, Emma Karlsson og Johanna Magnusson, var for stærke. Med to gange 14 tabte Alexandra og Julie. Begge de svenske piger spiller faktisk i Danmark, hvor de repræsenterer Solrød Strand Badmintonklub.

Jesper Toft deltog også i turneringen. Også han kan se tilbage på sin ungdomsbadminton med en medalje i hånden. I hd. sammen med Daniel Lundgaard blev Jesper nr. 3. De tabte til de senere vindere Gicquel og Popov fra Frankrig.

Inden finalen i dd havde Julie Dawall vundet ds. Stort tillykke til Julie. Det blev den eneste danske sejr i en turnering, hvor andre nationer fik vist, at der er seriøs talentudvikling i gang i mange andre europæiske lande, således tabte Danmark i semifinalen til Rusland. Frankrig vandt guld i holdturneringen – og fik to individuelle sejre, i hs og hd.

Tillykke til Alexandra og Jesper – både med medaljerne i den individuelle turnering og i holdturneringen.