En god historie fra det virkelige liv

Her kommer en historie fra en virkelig hændelse, ja, nogle vil kalde det en opbyggelig historie, der kan illustrere noget af det, som vi også lægger stor vægt på i Højbjerg, nemlig respekt og fair-play.

Det hører til sjældenhederne, at dommere og spillere roser hinanden. Nogle gange kan dialogen mellem parterne på banen spidse til, så det er nødvendigt med irettesættelser og om nødvendigt gule og røde kort. Men når det modsatte sker, så er der god grund til at stoppe op og markere det. Det gør vi nu.

Vi har modtaget en mail fra en af de dommere, Henrik Madsen, som dømte kampene i sidste weekends ungdoms hold-DM.

Henrik Madsen skriver: “Som alle levende mennesker kan man lave fejl. Jeg dømte en bold (på min linje) god, og det var til Højbjergs fordel. Efter protester fra Viby, som de nu skal, så blev bolden leveret til Højbjerg. Her kommer så det, som jeg synes, I skal fortælle/skrive til alle i Højbjerg Badminton.

Mike Vestergaard tager bolden, gør klar til at serve, kigger op på mig og så kommer kommentaren: “Dommer, den var ude” og skyder bolden over til Viby-spillerne. Jeg har aldrig oplevet noget lignende . . . FAIR PLAY på højeste plan.

Man står i en finale og dommeren fejlvurderer (det sker sjældent J), og så har han så meget FAIR PLAY og RETFÆRDIGHED til overs . . .

EN STOR SPORTSMAND og så I SÅ UNG EN ALDER.

Hvis I har en ”fair play” pokal, månedens spiller/kammerat . . . . . . så vil jeg meget gerne indstille Mike til denne pris. Bring meget gerne mit budskab ud til alle i klubben, det hører absolut til sjældenhederne, at vi som dommere oplever dette.”

 

Vi har ikke en fairplay-pokal. Men vi kan konstatere, at en af de værdier, respekt, som vi gerne vil have, at vores spillere også tager med sig ud på banen, kom i anvendelse i finalen om et danmarksmesterskab. Og selvom det er ligegyldigt i denne sammenhæng, så vandt vores U-13 hold kampen mod Viby og blev mestre.

 

Tak til Henrik Madsen for mailen – og tak til Mike for den rette sportsånd.