DM 2019 – Garanti for badminton i verdensklasse

                 FORZA/RSL DM 2019

Pressemeddelelse fra

 Viby Badminton Klub,

 Aarhus Badmintonklub

 og Højbjerg Badminton Klub:

Garanti for badminton i verdensklasse

DM i badminton drejer sig ikke kun om badminton på det højeste nationale niveau, men reelt om spil og kampe på verdensklasseniveau i og med, at Danmark har spillere helt i toppen. Ligesom tidligere år er DM også i år et udstillingsvindue med verdensstjerner, gode spillere på nationalt niveau og en række talenter, hvoraf i hvert fald nogle er morgendagens stjerner. Alt i alt et miks der borger for underholdende og seværdig badminton, og selv om det siges, at den eneste garanti i livet er døden, er der garanti for verdensklassebadminton ved DM 2019.

De tre arrangørklubber, Viby, AB og Højbjerg, har spillere med på alle tre nævnte niveauer og ifølge Højbjergs sportschef Michael Kjeldsen vil de være med til at præge årets DM.

Aarhus stiller med to spillere fra allerøverste hylde, nemlig ABs herresingle Anders Antonsen og Højbjergs herredoublespiller Anders Skaarup Rasmussen. Selv om Anders Antonsen ’kun’ er 2. seedet, er Michael Kjeldsen ikke i tvivl om, at han vinder sin 3. DM-titel. Antonsen har været stærkt spillende på det seneste med bl.a. sejr over verdens-etteren Kento Momota. – Aarhus har endnu to spillere med i herresingle i form af ABs David Kim Kristensen og Højbjergs kun 16-årige talent Mads Juel Møller.

Anders Skaarup er også forsvarende dansk mester, men den titel kan blive svær at forsvare, idet hans makker Kim Astrup Sørensen, Skælskør, har måttet melde fra på grund af en fodskade. I stedet stiller Anders Skaarup op med et af de største herredouble-talenter i U17, hans 16-årige klubkammerat Mads Vestergaard. Sportschef Michael Kjeldsen, der kender begge spillere indgående, mener at parret har gode muligheder for at nå semifinalen og vil ikke udelukke, at det endda kan blive til sejr.

I herredouble er andre Aarhus-spillere med. Mathias L. Hansen, AB, spiller sammen med Mads Emil Kristensen, Aalborg Triton, Jesper Toft, Højbjerg, med Philip Seerup, AB, Mads Muurholm Petersen, Højbjerg, stiller op sammen med Emil Lauritzen, Ikast, Rasmus Tophøj, Viby, spiller med Oliver Thomsen, Odense, Sebastian Grønbjerg, Højbjerg, stiller op med Rasmus Prasz Espersen, Solrød Strand, og endelig er der et rent Viby-par i form af Frederik Selvejer Larsen og Christian Larsen. Men mest interessant er måske 3. seedede Mathias Bay-Smidt, Højbjerg, og Lasse Mølhede, Solrød Strand, der bl.a. har vundet Swedish Open, og i Michael Kjeldsens optik måske endda er favorit til at vinde DM.

I damesingle skal man næppe gøre sig håb om større aarhusiansk aftryk. Højbjerg stiller med Iben Bergstein og de to unge talenter Filippa Thyberg og Amalie Schulz Terp-Nielsen. Meget tyder dog på, at den tidligere AB-spiller Line Kjærsfeldt når helt frem til finalen.

 I damedouble er der ikke mindre end 8 Aarhus-spillere med. AB har to rene klubpar med – Emilie Furbo/Trine Villadsen og Cecilie Bjergen/Alberte Spure Nielsen, mens ABs Anne Katrine Hansen stiller op med Højbjergs Marie Louise Steffensen. Højbjerg har også de unge talenter Natasja P. Anthonisen og Clara Graversen med, men størst forhåbninger er der nok til Højbjergs Alexandra Bøje, der spiller sammen med Sara Lundgaard, Værløse. Parret står som 3. seedet til at komme i semifinalen, og det tror Michael Kjeldsen også man når – mindst.

I mixed double er Alexandra Bøje også 3. seedet sammen med Frederik Søgaard, Skælskør, og også den seedning tror Michael Kjeldsen parret holder. Også Alexandra Bøjes makker i liga-regi, Mathias Bay-Smidt, er med sammen med Rikke Søby Hansen, Greve. AB har i Emilie Furbo/Mathias L. Hansen et rent klub-par med, men tre Højbjerg-spillere stiller op med makkere fra andre klubber – Iben Bergstein spiller med Emil Lauritzen, Ikast, Marie Louise Steffensen med Steve Olesen, Værløse, og endelig spiller Sebastian Grønbjerg sammen med Isabella Nielsen, Greve.

I alt deltager 116 spillere fra 21 klubber ved DM 2019. Viby har 3 med, AB 10 og Højbjerg 15 spillere med.