Vinder af Nation to Nation Cup 2018

Højbjerg Badminton Klub/Danmark kom igen på skamlen i Ungarn til Nation to Nation Cup.

For 2. år i træk var Højbjerg Badminton Klub inviteret til Nation to Nation Cup i Ungarn for spillere i årgang 2006 og 2007.

Tilbage i efteråret 2017 blev der udtaget 9 spillere, som skulle repræsentere Danmark/Højbjerg Badminton Klub ved turneringen, som skulle spilles i januar 2018. Spændingen var stor blandt de udtagne spillere, da sidste års hold vandt turneringen, så de kom hjem med guldmedaljer om halsen og en stor pokal til klubskabet i Højbjerg.

Højbjerg Badminton Klub blev inviteret som repræsentant for Danmark til Nation to Nation Cup i Ungarn, hvor der i år var 8 deltagende hold. De øvrige hold var Rumænien, Serbien, Slovakiet, Kroatien, Ungarn, Tjekkiet og Ukraine.

Turneringen blev spillet i Pecs (i syd Ungarn) i dagene 12. januar til 14. januar 2018.

Der var desværre en dreng, som måtte melde afbud til turen pga. sygdom, så 4 piger og 4 drenge mødte op i Højbjerg sammen med 2 trænere og 6 forældre onsdag den 10. januar. Der var fælles afgang til Billund, hvor vi skulle flyve fra via Frankfurt – og videre derfra til Budapest.

Vi blev indkvarteret på et slags vandrehjem med små lejligheder i Budapest. Børnene boede sammen og de voksne boede sammen.

Om torsdagen var der fælles tur rundt i Budapest med en guide, som viste os forskellige seværdigheder. Der blev kørt med metro, letbane og bus. I løbet af dagen blev der også tid til en strøgtur. Nogle unge mennesker tiltrak hurtigt børnenes opmærksomhed på gågaden. De kørte rundt på segways. Børnene kunne prøve segways ‘free’, hvilket var et stort hit. Børnene skiftedes til at prøve de sjove køretøjer. Det endte med, at cheftræner Michael Kjeldsen lovede de 8 spillere en fælles køretur på segways, hvis de vandt turneringen i Pecs – for der var ikke tid til en fælles tur denne dag, da der var afgang til Pecs kl. 15.30, hvor 3 timers kørsel i bus ventede forude.

Turen til Pecs gik fint. Humøret var højt og spændingen steg. Der var kun 3 af børnene, der var med på Højbjergs hold det foregående år, så de 5 andre vidste ikke, hvad der ventede dem.

Ved ca. 19 tiden torsdag aften blev vi alle sat af ved den store hal med 9 badmintonbaner. Børnene blev sluppet løs og var iklædt badminton tøjet meget hurtigt. De havde glædet sig til dette store øjeblik.

Efter en times tid – gik turen til indkvartering på hotel. Spillere og trænere boede på et hotel og de medrejsende forældre boede på et andet hotel. Om aftnen spiste vi sammen alle sammen på en nærliggende restaurant, som vi ‘plejer’ at spise på. Sidste år havde holdet spist på den samme restaurant hver aften – og det gentog sig på denne tur. Vi fik vores eget lokale, hvor vi kunne sidde ved et langt bord. Super duper mad. Noget børnene kunne lide.

Efter en god nats søvn – vågnede alle op til en fredag, hvor spændingen skulle udløses. Der var mange spørgsmål i de små hoveder? Hvordan spiller man mod nogle, som ikke taler samme sprog? Er reglerne de samme? Michael Kjeldsen kaldte truppen sammen og fik forklaret, hvordan det hele skulle løbe af stablen. En af de største forskelle fra reglerne i Danmark var, at der måtte coaches mellem hver duel i internationale turneringer.

Inden afrejse til Ungarn havde Michael Kjeldsen sendt en seedning afsted til Ungarn af sine 9 spillere. Da der så kom afbud fra Salomon Thomasen, som var 1. seedet på drenge siden, skulle de 4 resterende drenge rykke en plads op. Det var noget uheldigt for Salomon og holdet, at han måtte melde afbud. Savnet af Salomon var stort fra holdet, så de ville gøre alt deres bedste, for at få en medalje med hjem til Salomon.

Turneringen startede fredag kl. 9.00 med indmarch og velkomst.  Turneringen blev spillet som en ‘alle mod alle’ turnering, så der skulle spilles 7 holdkampe.

I hver holdkamp blev der spillet 3 herre singler, 3 dame singler, 1 herre double, 1 dame double og 1 mix double. Der blev spillet 2 kampe samtidig, så det var fint, at der var 2 trænere med, så de kunne coache hver sin bane.

Der sad kameraer på hver bane, så alle kampe kunne ses live hjemmefra Danmark af alle interesserede….. forældre, bedsteforældre, badminton kammerater.

Der blev spillet 3 kampe fredag:
Rumænien – Danmark 2-7
Serbien – Danmark 0-9
Slovakiet – Danmark 2-7

3 kampe lørdag:
Kroatien – Danmark 0-9
Ungarn – Danmark 2-7
Tjekkiet – Danmark 1-8

1 kamp søndag:
Ukraine – Danmark 1-8

Samlet score: 7 vundne kampe – guldet var en realitet.

Ud af 63 kampe blev 55 kampe vundet.


Det var en forrygende tur – både for spillere, trænere og de medrejsende forældre.

Børnene fik en stor oplevelse, som de vil huske længe. Der var et fantastisk sammenhold mellem børnene og de lærte virkelig hinanden at kende efter så mange timers samvær på kryds og tværs. Der blev grinet, sunget, snakket og hygget.

I hallen vartede forældrene op med frisk smurte madder og skrællet frugt i lange baner i løbet af dagen. Om eftermiddagen blev toast maskinen tændt, hvilket var en stor succes. ‘Uden mad og drikke dur helten ikke’.

Heltene var hjemme ved Højbjerg Badminton Klub godt midnat – natten til mandag, så det var en flok trætte men glade og stolte børn, der kom hjem med guldmedaljerne hængende om halsen.

Spillerne på det vindende hold fra Højbjerg Badminton Klub (Danmark) var:
Marie Bloch Østergaard
Klara Birkedal
Ingrid Riber Have
Sophia Lemming
Lasse Linderoth Pedersen
Simon Bloch Østergaard
Jakob Clausen Jessen
Jesper Østergaard Christensen