Nyhedsbrev fra bestyrelsen i Højbjerg B.K.

Sæsonen er ved at gå på hæld. Her i weekenden blev Ungdoms-DM afviklet for de bedste spillere ved en stor event i Vejen Idrætscenter. Vores dobbelte individuelle europamester, Alexandra Bøje, gentog bedriften og blev U-17 DM-vinder i både dd og mix. Et mix-mesterskab hev Mads Møller også hjem i U-13 rækken. Det blev endvidere til 3 sølvmedaljer og 4 bronze-pladser til de unge talenter. Alle medaljetagere vil blive fejret, som det sig hør og bør, når man vinder mesterskaber for Højbjerg. Ud over det er det værd at bemærke, at Højbjerg er den klub, der samlet set havde flest spillere med i mesterskaberne.

 

Der er sket meget nyt i Højbjerg i denne sæson. Efter flere års godt samarbejde med Sokol valgte han et mere fast arbejde, hvad vi umiddelbart var meget kede af. Med Stine Rohdes overtagelse af serviceringen af klubbens medlemmer, er cafeen blevet shinet op til et moderne udtryk – ikke kun på menukortet, men så sandelig også i indretningen. Det er blevet endnu mere hyggeligt og langt mere tjekket at besøge cafeen med Rohdes Kitchen. Vi kan kun opfordre til, at man benytter de gode tilbud fra Stine – ikke kun i forbindelse med spillet i hallen.

 

Ved sæsonstarten sagde vi også goddag til et nyt sportsligt setup. Michael Kjeldsen er tiltrådt som sportschef, og det har også løftet klubben. Det er en kendt sag, at medlemstallet i badmintonsporten har været presset – således også i Højbjerg. Men en række nye initiativer taget af Kjeldsen i samarbejde med UU har ændret en del på situationen i Højbjerg. Vi har indledt et samarbejde med foreløbig tre skoler i nærområdet, Kraglund-, Rundhøj- og Holme Skole, så i alt ca. 600 børn fra de tre skoler har fået et undervisningsforløb i deres idrætstimer med badminton i vores hal. Samarbejdet er sikkert en medvirkende årsag til, at vi har fået 80 nye ungdomsmedlemmer, så vi igen har en del over 200 medlemmer i ungdomsafdelingen. Initiativet er hjulpet godt på vej af Idrætssamvirket og DGI, som begge har støttet finansielt.

 

Et andet og måske mere spektakulært tiltag har været tilbuddet om “Tinderton”, hvor vi har kombineret badminton med en form for par-dating. Målt alene på den medieskabte bevågenhed er det en succes, men det har indtil videre ikke affødt nye medlemmer, selvom der ved hver træning er mødt fra 4 – 12 mulige “datere”.

 

Vi har lavet en ny trup, Megaton, hvor nye medlemmer, der aldrig før har fået instruktion i vores ædle sport, kan få nyttig træning og instruktion. Træningen foregår om søndagen fra kl. 15.00 – 16.30.

 

Michael Kjeldsens aftryk på klubben er mærkbart – ikke kun i UU, men også i seniorafdelingen. Godt hjulpet på vej af vores mangeårige seniortræner, Michael Christensen, der netop er blevet kåret som årets træner af Badminton Midtjylland, lykkedes det klubbens ligahold at spille sig i kvartfinalen.

 

At ligaen i år så har fået en efter vores mening skandaløs afslutning, ændrer ikke ved et fornemt sportsligt resultat af ligaholdet. Og ikke nok med det, så har klubbens 2. hold i 2. div. sandsynligvis sikret sig oprykning til 1. div. Oprykningen er ikke 100 % sikker endnu, idet vi afventer resultaterne af nedrykningsslutspillet fra Badmintonligaen.

 

Siden efteråret har man kunnet se live-badminton fra vores hal. I første omgang var det kun i forbindelse med liga-kampene, at vi sendte, men vi har udvidet sendefladen, så der faktisk har været livestreaming fra alle liga-kampe, vores senior M-turnering, alle vores ungdomsstævner, ungdomskampe og sågar også fra motionist-turneringer og den to-generationsturnering, som UU for nylig arrangerede. Vi har fået mange positive reaktioner fra mange seere fra det ganske land.

 

Denne udadvendthed, som livestreamingen er et udtryk for, går også igen på vores nye hjemmeside. Vi har i bestyrelsen længe haft et ønske om at forny hjemmesiden. Med støtte fra Nordeas Fond har vi fået midler til at udvikle en helt ny og meget mere brugervenlig platform. Med denne platform kan alle dele billeder fra stævner, kampe mv., som bliver taget. Se hjemmesiden, www.hojbjerg-badminton.dk., der ligger en meget fin instruktion i, hvordan dette gøres.

 

På lørdag, d. 16/4 har vi inviteret til arbejdsdag. Vi vil gerne shine hall’en op, og vi skal gøre noget ved udearealerne. Kom og giv en hånd med, jo flere vi er, des nemmere er det. Vi begynder kl. 9.00 og slutter kl. 18.00. Og man behøver ikke komme hele dagen, men blot være med i nogle af timerne. Du tilmelder dig på vores hjemmeside – klik her.

 

Som man kan se af ovenstående er Højbjerg Badminton Klub en sprællevende badmintonklub. Dette til trods for, at vi faktisk i år kan fejre vores 70 års fødselsdag. I forbindelse med årets klubfest – som så i virkeligheden er en fødselsdagsfest – fejrer vi den begivenhed. Vær med, det bliver hyggeligt og sjovt. Festen holdes i klubben, lørdag d. 28. maj.

 

Dette er et nyhedsbrev – og måske har det givet anledning til nogle spørgsmål til klubbens ledelse, bestyrelsen. Hvordan kan man komme i kontakt med os? – Tja, man kan altid henvende sig, men i virkeligheden er det bedste sted at få svar – og også at høre om klubbens aktuelle tilstand – på den årlige generalforsamling. I år er det d. 9. maj, kl. 19.00. Og som sædvanligt er klubben vært for en lille forfriskning og en franskbrødsmad med ost eller rullepølse, og man kan få sennep til 😉

 

Mvh.

Bestyrelsen