Højbjerg viser den danske fane ved Special Olympics i Athen

Mandag den 20. juni gik turen for Rasmus Olesen og Maja Jensen, to spillere fra Højbjergs søndagshold, samt undertegnede til Grækenland. Maja og Rasmus var sammen med Peter Boegh, Helsingør, og Pernille Klüwer, KIFU, udtaget til at deltage i Special Olympics World Games i Athen, hvor de efter en beundringsværdig indsats har bragt fire sølvmedaljer og to bronzemedaljer med hjem til Danmark.

Med en delegation på i alt 101 mand drog de rød-hvide farver mod byen Marathon, hvor de første fem dage skulle tilbringes. Her boede vi på et resort sammen med cirka 1.100 andre atleter og trænere. Tiden blev hovedsageligt brugt til at vænne sig til varmen, lære hinanden og kende samt et besøg på Grækenlands stolthed Akropolis.

Derefter gik turen videre til Athen, hvor vi blev indlogeret på et 5-stjernet hotel. Herfra gik turen dagligt ud til en nedlagt hangar, der i forbindelse med OL i 2004 var blevet indrettet til sportsarena. Side om side med håndbold delte vi den følgende uge blod, sved og tårer. Vi mødte en masse ligeværdige modstandere som følge af en god divisionering lavet af arrangørerne. Maja og Rasmus vandt begge en sølvmedalje i single, hvor de efter en brav indsats måtte se sig slået af henholdsvis en polak og en græker. Bemærkelsesværdigt er det, hvor meget de begge havde udviklet sig på banen, siden de to i september deltog i Special Olympics Euro Games i Polen. I double fik Rasmus og Peter en sølvmedalje efter at have tabt til et indisk doublepar, som var mere sammenspillet end det danske par. Sidst men ikke mindst blev det til en tredje plads for Maja og Pernille i damedouble, der i en tæt tresætter måtte se anden pladsen gå til hjemmebanefavoritterne.

Alt i alt 15 rigtigt gode dage, der ikke kun bød på spændende kampe, men også en storslået åbnings- og afslutningsceremoni med optræden af blandt andet Stevie Wonder samt nye venskaber udøvere imellem.

 

b4e3514af97cab8e19cba484283f3d95

 

Af Katharina Andreasen, træner.