Pressemeddelelse: Pludselig var der medvind

Pressemeddelelse fra Højbjerg Badminton Klub:

Der var varslet modvind forud for Højbjergs hjemmebanekamp mod Solrød Strand i 6. runde af Badmintonligaen, men pludselig var der medvind i en dramatisk holdkamp, der bød på stort set alt, hvad et badmintonhjerte kan begære. Højbjerg vandt 4-3 efter Golden Set og konsoliderede dermed den 8. plads, der lige nøjagtig giver adgang til slutspillet.

Gæsterne fra Solrød Strand leverede fra kampstart noget af Højbjergs medvind, idet man stillede op uden sygdomsramte Rasmus Fladberg i 1. herresingle og skadesramte Felix Burestedt i 2. herresingle. Afløserne var Jacob Nilsson i 1. herresingle og Ditlev Jæger Holm i 2. Dermed var Kasper Dinesen i 1. herresingle pludselig favorit, og den værdighed levede han op til ved at vinde 21-15, 21-19. I 2. herresingle fik U17-danmarksmesteren Jesper Toft i 1. sæt ikke meget ud af det mod U19-danmarksmesteren Ditlev Jæger Holm, der vandt 21-7. 2. sæt var meget mere lige, men Solrød Strand-spilleren hev sejren hjem med 22-20.

Højbjerg kom temmelig skidt fra start i holdkampen, idet damesinglen Emilie Juul Møller trods gode takter ikke kunne stille så meget op Solrød-talentet Mia Blichfeldt, der vandt 21-12, 21-13. Heller ikke damedoublen Line Nørgaard og Nanna Vestergaard kunne på dagen stille meget op mod Sandra Maria Jensen og Lena Grebak, der vandt 21-13, 21-15. Nøgternt betragtet var det en lidt skuffende indsats af Højbjerg-parret, der virkede uden den fornødne tænding og tro på egne evner og muligheder.

Bagud 1-3 resterede der 2 fald-eller-knald kampe i herredouble og mixeddouble. Herredoublen Mathias Bay-Smidt og Oliver Leydon-Davis fik efter en lidt famlende start styr på spillet og vandt en velspillet kamp med mange lange, nervepirrende dueller 22-20, 21-15 over Filip Myhren og Alexander S. Bond.

Dermed var stillingen 2-3, og så var det op til Alexandra Bøje og Morten Bødskov at sikre Golden Set i mixeddoublekampen mod Maja Rindshøj og Theis Christiansen. Det begyndte ikke alt for godt, for Højbjerg-parret tabte 1. sæt 18-21. I 2. sæt kom medvinden så, og Solrød-parret blev på det nærmeste blæst ud af banen med 21-9. I 3. og afgørende sæt haltede Højbjerg-spillerne efter fra starten, og først til allersidst fik de hevet sig op ved hårrødderne i en næsten lidt for spændende afslutning. Jubelen blandt spillerne og hjemmepublikummet var larmende begejstret, da Alexandra og Morten havde vundet 3. sæt 22-20.

Golden Set skulle også spilles i mixeddouble, og Alexandra Bøje behøvede ikke varme op efter de 3 knaldhårde sæt i den ordinære kamp. Hun fik ny makker i form af hendes normale makker Mathias Bay-Smidt. Solrød skiftede helt ud og stillede med Lena Grebak og Alexander S. Bond. Sættet blev spændende og nervepirrende. Spillet og stillingen bølgede frem og tilbage, men Højbjerg-parret kunne til stor jubel vinde 22-20.

Højbjergs næste kamp er mandag d. 5. december på udebane mod Værløse, der ligger på 4. pladsen i Badmintonligaen.